- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Rakkaudesta kiekkoon
Olen pelannut koko nuoruuteni jääkiekkoa TPS:ssä aina B-junioreihin saakka. Kuusi vuotta sitten palasin rakkaan lajin pariin – tosin nykyisin pelaan vain omaksi ilokseni pari kertaa viikossa pitäen yllä hyvää fysiikkaa sekä suorityskykyä. Voimakas halu kehittyä kaukalossa on virinnyt uudestaan nykyisen ammattini, personal trainerin ja valmentajan työn myötä. Intohimoni lajinomaiseen harjoitteluun perustuu kehitykseen ja sen huomaamiseen: mitä enemmän treenataan oikein, sitä parempia tuloksia saadaan valitsemillaan osa-alueilla aikaan. Pitää treenata riittävästi, muttei liikaa. Kokonaiskuormituksen huomioon ottaminen sekä palautuminen ovat erittäin tärkeässä roolissa.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Yksilöllistä fysiikkavalmennusta lajinomaiseen harjoitteluun
Tarjoan jääkiekkoilijoille sekä muiden palloilulajien pelaajille yksilöllistä fysiikkavalmennusta, joka perustuu aina räätälöityyn valmennusohjelmaan sekä lajinomaiseen harjoitteluun. Valmennuksen suunnittelussa huomioidaan niin omat pääkehityskohteesi kuin lajissa tarvittavat lihasryhmät, liiketavat ym., jotta kehittymisesi on mahdollisimman kokonaisvaltaista.
Suosin tehokkaita ja monipuolisia harjoitteita, joista yksitoikkoisuus on kaukana. Esimerkiksi kiekkoilijalle tärkeän keskivartalon vahvistaminen tarkoittaa muutakin kuin selkätreenejä ja vatsarutistuksia: Itse asiassa parhaimpiin coren kehittäjiin kuuluvat ihan muihin alueisiin keskittyvät liikkeet, kuten rinnallevedot ja erilaiset askelkyykyt.
Myös ravinnolla on suuri merkitys niin fyysisen kehittymisen kuin optimaalisen palautumisen kannalta. Siksi valmennuksessa paneudutaan myös lajia tukevaan ruokavalioon sekä arjen ravitsemustottumuksiin. Mutta ei hampaat irvessä, vaan helpoin, fiksuin valinnoin.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jääkiekkoilijan voimaharjoittelu jatkuu ympäri vuoden
Jääkiekkoilijan laji- sekä voimaharjoittelu on ympärivuotista, mutta kausittain vaihtelevaa. Vuosi muodostuu erilaisista harjoittelujaksoista: kesätreenin alku ja loppu, pelikausi sekä kauden jälkeinen harjoittelu. Eri jaksoissa keskitytään voimaharjoittelun eri painopisteisiin: maksimivoimaan, nopeuskestävyyteen, räjähtävään voimaan, liikkuvuuteen, koordinaatioon jne.
Voimaharjoittelussa ratkaisevaa on liikkeiden tekeminen oikein liikeradoin, painoin ja sarjoin – ja tästä minä valmentajanasi pidän huolen. Näin harjoittelu sujuu turvallisesti ja kehitys tapahtuu optimaalisessa tahdissa.
Voiman ohella treenataan aerobista ja anaerobista kestävyyttä sekä notkeutta ja ketteryyttä. Tärkeä osa-alue on myös liikkuvuus, joka usein jää vähemmälle huomiolle. Erityisesti lonkan alueen liikkuvuusongelmat sekä pakaralihaksen ja reiden lihasten kireydet kuuluvat jääkiekkoilijan lajityypillisiin haasteisiin, minkä vuoksi panostan fysiikkavalmennuksessa myös liikkuvuuden kehittämiseen ja kehon yleiseen vahvistamineen. Kehon pitää olla valmis yllättäviin iskuihin, taklauksiin sekä suunnanmuutoksiin kaukalossa.
Perusperiaatteena toimii se, että kaikkia elinjärjestelmien tasoja tulee harjoittaa viikoittain. Jos lajiharjoittelu ei kuormita jotain elinjärjestelmää, niin sitä pitää harjoittaa lajin ulkopuolella.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Fysiikkavalmennus pähkinänkuoressa
- Yksilöllinen ohjelmointi ja valmennus
- Lajinomaiset kuntosali- ja oheisharjoitukset
- OGT Valmennuskeskukseni sopii erinomaisesti juuri jääkiekon lajinomaisiin treeneihin (valmennusasiakkaille vapaa kuntosalin käyttöoikeus)
- Eri harjoitteluohjelmat peli- ja off-kausille
- Psyykkinen hyvinvointi
- Lajia tukeva ravintovalmennus
- Valmentajan etätuki (viestein ja palaverein)
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kiinnostuitko? Pistä viestiä tulemaan!
Laita Whatsapp-viestiä, sähköpostia tai täytä yhteydenottolomake, niin jutellaan sinulle sopivasta valmennuspaketista. Muista myös, että vaikka päätukikohtani on Turun ja Kaarinan seutu, valmennus onnistuu myös omalla paikkakunnallasi sekä osittaisena etävalmennuksena.